In de verte zagen ze een huis met een strooien dak. Ze zaten ergens diep in het bos. “Welk sprookje is dit?” vroeg hij aan fee Malinda. “Hé, kijk daar! Zijn dat niet de 7 dwergen van Sneeuwwitje? Wat doen zij samen met haar gemene stiefmoeder? Waarom is iedereen zo raar gekleed?” Woppie kon zijn ogen niet geloven. Echt alles was veranderd.

“Sinds de Mode-Heks het sprookjesbos betoverd heeft, lopen al de sprookjes fout. Het goede werkt samen met het slechte, sommige prinsessen zijn heel gemeen, prinsen zijn bange kippen geworden en al de heksen zijn nu de baas over hun eigen sprookje. De Mode-Heks heeft iedereen stijlvolle kleren gegeven. Ze zijn nu allemaal volgens de laatste nieuwe mode gekleed. Of beter gezegd ze zijn gekleed zoals de Mode-Heks het wil. Niemand weet dat het sprookjesbos betoverd is. Ze denken allemaal dat het verhaal zo hoort te lopen. Ik was buiten het sprookjesbos aan het praten met de magische boom, daarom ben ik niet betoverd. Gelukkig maar!” Vertelde fee Malinda.

De gemene stiefmoeder droeg rare kleren volgens Woppie. “Waar was die lange zwarte mantel met een hoge witte kraag naartoe zoals in de verhalen?” dacht hij. De 7 dwergen droegen geen kaboutermutsen, maar petten op hun hoofd. Ze droegen de petten achterstevoren omdat het heel cool was om ze zo te dragen. Ze droegen ook een joggingsbroek met een pull of T-shirt en witte sneakers.

Woppie zag dat de stiefmoeder haar veranderde in een oud vrouwtje en hoe ze een rieten mandje toverde. “Oh nee! Nu gaat ze een vergiftigde appel geven aan Sneeuwwitje! Wat moeten we nu doen?” riep Woppie in paniek.

WORDT VERVOLGD…

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *