“Jij monster!” riep de prins. “Ik zal met haar trouwen en dan zal ze elke dag haar haren kunnen wassen. Er zullen dan 100 dienaren bezig zijn met haar haren te kammen.” De prins keek naar boven en riep naar Rapunzel; “Raponsje, trouw met mij!” Rapunzel antwoordde; “Ja! Ik wil dolgraag met je trouwen!”

De heks werd woedend en duwde de prins op de grond. Woppie keek naar de heks en vroeg; “Waarom kan ze haar haren niet wassen?”

Plots kwam er weer een harde windvlaag. Rapunzel kroop terug naar binnen en deed haar raam dicht. Het paard van de prins liep weg, de prins stond recht en rende achter zijn paard aan. Alleen de heks bleef staan.

De Mode-Heks stond achter Woppie en lachte; “Omdat haar haren zo lang zijn dat er niet genoeg shampoo bestaat in de hele wereld om al dat haar te wassen.”

Woppie schrok. De Mode-Heks ging naast de heks van Rapunzel staan. Ze had weer een andere outfit aan en een andere haarkleur. “Ik zei toch dat ik niet te verslaan ben. Ga maar terug naar waar je thuishoort” Een grote windvlaag kwam weer op en de Mode-Heks was weer verdwenen.

Malinda kwam naast Woppie staan. Hij sloot zijn ogen en toen hij ze weer open deed stonden ze in een ander bos. Hij hoorde iemand zingen en keek achterom. Daar zag hij een meisje huppellen met een mandje. Ze droeg een mantel met een kap die telkens van kleur veranderde. “Is dat niet Roodkapje?” vroeg hij aan Malinda waarop zij antwoordde; “Ja dat is Roodkapje. Maar dat is vreemd. Haar mantel veranderd in alle kleuren maar niet in het rood.”

WORDT VERVOLGD...

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *