Woppie en Malinda zagen dat de oma van Roodkapje vastgebonden zat aan een boom. “Roodkapje wat doe je nu? Wat ben je van plan met je oma?” vroeg Malinda bezorgd aan Roodkapje.

“Ik gebruik mijn oma om de wolf te lokken. De wolf wil haar opeten dus als hij ziet dat ze vastgebonden is aan een boom gaat hij op haar afkomen, maar wat hij niet weet is dat ik achter een struik verstopt zal zitten en klaar sta om hem te vangen.” lachte ze wat gestoord. “Maar Roodkapje toch, je oma zo in gevaar brengen. Vindt zij dat wel leuk?” vroeg Woppie. “Nee, ze wou het absoluut niet. Maar ik heb haar toen ze lag te slapen vastgebonden aan een boom. Ik ga die wolf vangen en ik wil en zal die mooie rode bontjas krijgen.” Antwoordde Roodkapje. Ze was gek geworden.

Ze zag dat de wolf er aan kwam en verstopte zich snel achter een struik. Ze hield haar geweer  al klaar. De wolf kwam steeds dichter en dichter. Toen de wolf bijna bij haar oma was, riep Woppie heel luid. “PAS OP WOLF!” De wolf schrok en dook op de grond. Roodkapje probeerde de wolf te vangen, maar miste hem net. Ze stond recht en wees met haar geweer naar de wolf. “Sta recht en poten omhoog!” Riep ze. “Nee, Roodkapje. Niet doen! Laat hem leven. Je zal hem nog nodig hebben” zei Woppie tegen Roodkapje. Ze stak het geweer terug in haar mandje en liep naar de wolf. “Ik wil jouw rode bontjas en ik wil hem NU!” riep ze tegen hem. De wolf deed zijn rode bontjas uit en gaf het aan Roodkapje. Ze deed haar mantel af en deed de rode bontjas aan.

WORDT VERVOLGD…

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *