De koning sprak toen het volgende uit: “Alle smartphones worden vanaf nu verbannen uit dit koninkrijk. Niemand neemt hier nog een selfie. Als iemand hier nog in het bezit is van een smartphone of betrapt word op het nemen van een selfie, zal die persoon onthoofd worden. Ik wil alle smartphones van dit koninkrijk op één grote brandende stapel.”

De hele nacht waren de helpers van de koning op zoek naar smartphones en werden alle smartphones verbrand tot er geen enkele smartphone meer bestond.

Een paar dagen later werd Doornroosje zestien jaar. Woppie en Malinda werden samen met Doornroosje opgesloten in haar kamer. Ze moesten haar bewaken. Doornroosje lag op haar bed tot ze iets voelde trillen onder haar kussen. Ze keek en … het was een smartphone dat onder haar kussen lag. Malinda en Woppie die aan het praten waren zagen niet dat Doornroosje de smartphone vast had. Ze stak hem aan en nam een selfie. ‘KLIK’ hoorden Woppie en Malinda. Ze keken alle twee geschrokken richting Doornroosje. Zij viel neer op haar bed en ook fee Malinda viel in slaap. Het ganse koninkrijk viel in slaap behalve Woppie.

De volgende dag kwam er een prins het kasteel binnen. Er was een groot woud gegroeid rond het kasteel. Het leek wel alsof dat woud 100 jaar lang heeft kunnen groeien, maar het was nog maar sinds gisteren dat iedereen in slaap gevallen was. Toen wist Woppie het. Voor hem was het maar een dag, maar voor de sprookjesfiguren sliepen zij al 100 jaar.

WORDT VERVOLGD…

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *