Woppie ging de prins halen en nam hem mee naar de kamer van Doornroosje. De prins keek haar aan en was op slag verliefd. “Jij moet haar wakker kussen, alleen zo verbreek je de vloek.” vertelde Woppie. “Wat is er gebeurd met deze schoonheid? En welke vloek?” vroeg de prins. Woppie vertelde het hele verhaal aan de prins. “Hoe oud is ze?” vroeg hij. “Ze is zestien jaar.” antwoorde Woppie. De prins keek haar aan en zei; “Geen probleem, ik zal haar wakker kussen.”

De prins boog zich voorover en wou net de prinses kussen toen Woppie zei; “Ze is zestien jaar, maar ze ligt al 100 jaar te slapen dus eigenlijk is ze 116 jaar.”

“WAT!?” riep de prins. “116 jaar! Ik ga niemand kussen die 116 jaar oud is! Zij is veel te oud voor mij en als ze al 100 jaar ligt te slapen betekent ook wel dat ze heel erg lui is. Ik wil geen vrouw die lui is. Mijn prinses moet jong zijn en zeker niet lui. Ik ben hier weg!” riep de prins boos. Hij liep woedend het kasteel uit, kroop op zijn paard en reed terug naar zijn koninkrijk.

Wat moest Woppie nu doen dacht hij? Hij zat nu gevangen in dit sprookje want fee Malinda lag al 100 jaar te slapen. Hij probeerde haar wakker te maken, maar ze bleef slapen. Plots kwam er weer een harde windvlaag. Daar was de Mode-Heks weer en zoals we van haar gewoon zijn had ze alweer een andere outfit aan.

“Woppie, omdat jij het al zo lang hebt volgehouden zal ik fee Malinda wakker maken. Dan kan zij ook zien dat haar spreuk niet gewerkt heeft.” De Mode-Heks zwaaide met haar hand over fee Malinda. Woppie keek naar Malinda en plots kwam er weer een harde windvlaag. Malinda werd wakker en net op het moment dat Woppie de Mode-Heks wou bedanken, was ze al weer verdwenen.

WORDT VERVOLGD…

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *