Alle tortelduifjes van hier en daar

Kom en vlieg naar mij toe, ik ben nog niet klaar

Van over de heuvels en alle velden

Mijn haar en jurk zit nog vol met spelden

Kom en red mij uit de nood

Ik zal jullie belonen met het beste brood

Kom vlug of het wordt m’n dood 

Plots kwamen er heel veel vogels aan gevlogen. Ze vlogen via de schoorsteen en de ramen naar binnen. De vogels begonnen van verschillende stoffen een jurk te maken voor Assepoester. Na een tijdje was de jurk klaar. Nu nog het haar van Assepoester. Toen de vogels daarmee klaar waren, kon Assepoester naar het bal gaan. Ze zag er prachtig uit en wat een mooie jurk was dat vond fee Malinda. Assepoester keek in de spiegel en werd toen boos. “Dit is echt een lelijke jurk! Jullie domme vogels. Ga weg, foei sjoert sjoert…. Ga weg uit mijn huis domme vogels. Jullie kunnen niet eens een jurk maken.” Assepoester was woedend en gooide haar schoenen naar de vogels die zo snel als ze konden het huis uit vlogen. Assepoester liep boos naar haar kamer en zei; “Vanavond ga ik niet naar het bal en dat is jullie schuld!” Ze gooide de deur van haar kamer heel hard dicht.

De volgende avond moest Assepoester opnieuw helpen met de haren en de jurken van haar gemene stiefmoeder en stiefzusters.

WORDT VERVOLGD…

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *