De prins rende naar haar toe. Assepoester liet de pruik liggen die van haar hoofd was gevallen, deed haar glazen muiltje weer aan en rende snel terug naar haar koets.

De prins zag haar vertrekken in de koets en liet een traan vallen. Hij nam de pruik op en ging terug naar binnen. Malinda had alles gezien en liep naar Woppie. “Wist jij dat Assepoester een blonde pruik droeg? Ik wist echt niet dat ze kort zwart haar had.” Woppie wist helemaal van niks. “Wel grappig dat de pruik van Assepoester van haar hoofd viel toen ze haar muiltje wou pakken.” Lachte Malinda.

Iedereen liep terug naar binnen. Toen de Mode-Heks de prins zag binnenkomen met de blonde pruik in zijn hand begon ze heel hard te lachen. De Mode-Heks was niet te verslaan, maar Woppie kreeg toen een idee. Woppie had ooit gehoord dat heksen smelten als je water over ze gooit. Woppie nam vlug een emmer water en sprong recht naar de Mode-Heks. Hij gooide het koude water over haar heen.

De Mode-Heks begon heel hard te roepen. Haar dure jurk, schoenen en haren waren nat en haar make-up was uitgelopen. Ze zg er niet meer uit. Ze werd woedend en wou Woppie vervloeken, maar toen ze met haar armen zwaaide gebeurde er niets. Ze was al haar krachten kwijt!

“Jouw krachten zitten in je haar, je mooie kleren en je make-up. Als je er mooi uitziet dan ben je super krachtig, maar nu ben je al jouw krachten kwijt omdat je er lelijk uitziet.” Zei Woppie tegen de Mode-Heks.

WORDT VERVOLGD…

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *